9 Temmuz 2013 Salı

ENTRİKA , İHTİRAS, İHTİŞAM HEPSİ BU KOLEKSİYONDA- ALTERNATIVE MEDITERRANEAN LIFE / DOLCE & GABBANA AW/2013

Hiçbir zaman Dolce & Gabbana fanatiği olmadım ama tasarımlarının her zaman harikalar yarattığını da inkar edemem(etsem de 'sen kimsin?' derler adama).Dolce & Gabbana'nın Autumn/ Winter 2013 koleksiyonu için yaptığı çekimi görünce yer yer kalp atışlarım hızlandı,yer yer sinir krizlerine kapılıp 'olmuş mu şimdi yeaaaa' diye kendi kendime söylendim.Söylenirken bir paket daha bol acılı baharatlı cips açtım..

Sıkı durun,zira bu çekimin teması ''Alternative Mediterranean Life''...Yüce Rabbim nelere kadirsin...Adamlar çekimin,temanın,hayal gücünün dibine vurdukça ben etrafımdaki polyesterlerden bir kez daha tiksiniyorum..Bana kalsa 88 paragraf daha kıskançlık krizi geçiririm ama görsellere geçelim de hep birlikte ağlayalım..






        Fotografların her birinde ayrı konu ve duygu var.Yukarıdaki karede fazlasıyla seksi bir esas kız ve ona hayran yeni yetme kuzenler görüyoruz .Fena :)





Her kareden 3 sezonluk 5 ayrı dizi senaryosu yazılır.




Dantelli elbiselerin modeli hem oldukça basic hem de fazlasıyla elit.Bunlar Mediterranean ise biz kesin White Sea'yız.





Koleksiyonda Hristiyanlığın,Bizans dönemlerinin izleri dolaşırken 50'ler ve 60'ların da esintileri var.Mozaiğe bezenmiş elbiselerin önünde diz çöküp incili 4512.kez okuyup,sonunda Dolce & Gabbana'ya tapmak istiyorum.





Katolikliğin ihtişamını,şaşaasını,katılığını böyle bir koleksiyon ve çekimle birleştirmek dahiyane geliyor bana.Fotograflara bakıp herkes kendi hayal gücüyle farklı senaryolar yazıp oralara gidebiliyor.Buna da profeyonellik deniyor.



Yukarıdaki karede birbirinden fettan hatunlar kilisede olmayacak işlere karıştıklarından yüce İsa'ya kendilerini affetmesi için yalvarıyorlar.  :)





Koleksiyon başlı başına zaman yolculuğu tadında.Zaten yaptığınız tasarımların bir ruhu olması ve sizi bir yerden başka bir yere taşıması şart.Dolce & Gabbana'nın bu koleksiyonunu gördükten sonra tasarımcıyım,modacıyım derken kaç defa düşünmemiz gerektiğini bir daha düşünelim derim.




Koleksiyon çekim fotograflarının sahibinin Dolce & Gabanna'nın Dolce'si Domenico Dolce'ye ait olması da işin nasıl bir bütün içinde ilerlediğinin göstergesi.Zira resmen önce bir senaryo yazılmış ve bunun üzerine bir koleksiyon yaratılmış gibi duruyor,ve bu hayal gücüne en başından ortak olmayanlar işe dahil olamayacakmış hissi uyandırıyor.


Böyle giysileri,tasarım harikası ,dönem izleri taşıyan koleksiyonları gördükçe zara,mango markalı ne kadar ıvır zıvırım varsa yakıp çapulculuğuma isyan etmek istiyorum :) .Olsun bizim olmasa da bir yerler de böyle harikaların yaratıldığını görmek güzel, zaten bunlar giymelik değil okuyup öğrenmelik,ders niteliğinde koleksiyonlar bence.Zira giyip Katy Perry gibi maskaraya dönmekte var işin ucunda.Katy Perry'nin Met Ball'da giydiği Dolce & Gabbana elbiseyi hatırlamak için linke tıklayabilirsiniz.Bkz:parasıyla rezil olmak dedikleri.  










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder